המרת כסף ללא עמלה – יש חיה כזו?

המרת כסף ללא עמלה. מקור - פיקסביי

המרת כסף ללא עמלה – הבטחה שתמיד תופסת את העין ואת תשומת הלב שלנו לפני נסיעה לחו"ל. אבל – האם יש חיה כזו – החלפת כסף ללא עמלות? ועוד שאלה – האם זה מבטיח שלנו שזו ההצעה המשתלמת ביותר? הנה הסבר מקיף.

כמו כל מוצר – המוכר מבקש לקנות בזול ולמכור ביותר – כלומר, הוא חייב למכור לכם במחיר גבוה יותר ממחיר המחירון, כדי שיישאר לו רווח עבור העסקה. ניתן לקרוא לזה עמלה, וגם אם מדובר פשוט בשער קניה אחר – הרי שהפער בין השער היציג לשער המכירה – משקף עמלה ולכן אין באמת דבר כזה – רכישת מט"ח ללא עמלה.

 

שער מטבע קודם לעמלה

אז ראשית, ייתכן בהחלט שבבנק, או בבנק הדואר ואפילו אצל חלפן הכספים השכונתי, מבטיחים לכם – אצלנו החלפת כסף ללא עמלה. אבל השאלה האמיתית אינה מה גובה העמלה הנגבית – שכן זו לרוב שקלים בודדים, אלא מה השער המוצע לכם.

לדוגמא: אם ב-20/4/24 שער הדואר היא 3.76 שקלים לדולר, ומציעים לכם החלפה לפי השער היציג, אבל עם עמלה של 5 שקלים – תשלמו 3.81 שקלים עבור כל 100 דולר שתרכשו.

מצד שני – אם בבנק הדואר מציעים לכם המרה ללא עמלות, אבל לפי שער של 3.86 – הרי ששם תשלמו, למרות שאין עמלה – 3.86 שקלים לכל 100 דולר.

היקף העסקה משפיע לעתים

עניין נוסף – הוא היקף העסקה. בחלק מהמקומות – יציעו לכם שער מועדף במקרה שתרכשו מטבע בהיקף גדול יחסית – למשל בדואר תקבלו שער מועדף על רכישת 800 דולר ומעלה, ולכן כדאי לבדוק גם את זה.

עוד בדיקה שכדאי לעשות – היא גם רכישה דרך כספומטים יעודיים. למשל – ביום הבדיקה – בכספומט בנק לאומי שער הדואר הוא 3.83 – כלומר, שער טוב יותר מאשר בנק הדואר. ואם תרצו – בכספומט לאומי העמלה בפועל היא 7 שקלים ל-100 דולר, לעומת 10 שקלים בבנק הדואר.

אגב, אותה עמלה כמובן עובדת לצד השני – כאשר נשארתם עם כסף מחו"ל ותירצו להמירו חזרה לשקל. כאן מה הסתם, השער יהיה נמוך יותר. לדוגמא, בנק הדואר שמוכר דולר ב-3.86, קונה אותו חזרה ב- 3.67 – שוב הכל נכון לשער של ה-20/4/24. בכל מקרה – שימו לב שהפער הוא 19 שקלים לכל 100 דולר וגם פה כמובן, כדאי לבדוק, בוודאי אם יש לכם סכום גדול.

בכל מקרה – הטיפ החשוב ביותר – הוא לרכוש ממקור אמין. זה יכול להיות בנק וזה גם יכול להיות חלפן מוכר – בוודאי כזה שאתם מכירים כבר שנים, שיש לו גם אישור של משרד האוצר. שימו לב שבמקומות מסודרים – תקבלו לצד הרכישה והקבלה, גם רשימה של מספרי השטרות, שכדאי לשמור, אם חלילה מתגלה שאחד השטרות מזויף או פגום.

זיכרו גם שבשורה התחתונה – הפערים בין המקומות המוכרים יכולים להיות שקלים בודדים ל-100 דולר או יורו, ונניח עשרות שקלים למקרה של 1,000 דולר, כך שלא שווה לקחת סיכון בשביל לחסוך כמה פרוטות.

Updated: 20 באפריל 2024 —

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *